Veel gestelde vragen over ballonvaren.

Hieronder vind u de meest recente lijst met de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u contact met ons opnemen en zal uw vraag alsnog worden beantwoord.

1. Wanneer kun je ballonvaren? Ballonvaren in de zomermaanden kun je tot 2 uur na  zonsopkomst en ’s-avonds tot ongeveer 2 uur vóór zonsondergang. Dat heeft te maken met de stabiliteit van de atmosfeer. In de wintermaanden is de zon minder sterk en kan er bij gunstige weersomstandigheden ook overdag gevaren worden.

2. Heb je last van hoogtevrees? Het bijzondere van een ballonvaart is dat je geen last hebt van hoogtevrees. Je maakt geen contact met de grond en als gevolg daarvan heb je ook geen hoogtevrees.

3. Is het koud in de lucht? Omdat je even snel gaat als de wind, is het ook niet koud in een ballon. Bovendien heb je de stralingswarmte van de brander boven je.

4. Hoelang duurt een Ballonvaart? Vanaf het moment van verzamelen totdat u weer terug bent op het opstijgterrein zijn we zo’n vier uur verder. Daarvan zit u ruim een uur in de mand.

5. Mogen kinderen ook mee? Als de kinderen boven de rand van de mand kunnen uitkijken, mogen ze uiteraard ook mee in de ballon. Ook voor hen is het ook een onvergetelijk avontuur.

6. Zijn de Passagiers verzekerd? Voor alle passagiers die meevaren is door ons een speciale passagiersverzekering afgesloten.