Informatie

Wanneer kun je ballonvaren?

Ballonvaren in de zomermaanden kun je tot 2 uur na zonsopkomst en ’s-avonds ongeveer 2 uur vóór zonsondergang. Dat heeft te maken met de stabiliteit van de atmosfeer. In de wintermaanden is de zon minder sterk en kan er bij gunstige weersomstandigheden ook overdag gevaren worden.

De ballonvaart

Op de afgesproken opstijglocatie wordt de ballon in gereedheid gebracht. De gasten die meevaren krijgen een briefing en vervolgens wordt de ballon gevuld met koude lucht. Dat doen we met een grote ventilator. Als de ballon voldoende vorm heeft wordt de ballon verwarmd met de branders, hete lucht heeft de eigenschap om uit te zetten en te stijgen. Hierdoor wordt de druk in de ballon groter en komt de ballon overeind te staan. Dan wordt pas duidelijk hoe groot een ballon is. De gasten krijgen vervolgens van de piloot het verzoek om in de mand te komen.

De ballonvaart

Zodra de gasten in de mand hebben plaatsgenomen, zal de piloot aan de ballonvaart beginnen. Daarmee begint voor u een hele nieuwe ervaring: u zweeft! Men geniet van het enorme uitzicht terwijl het landschap onder je door glijdt, de richting en snelheid worden door de wind bepaald. En omdat je in de mand nauwelijks de wind voelt is het erg zeker wat temperatuur betreft, best wel aangenaam.

De ballonvaart

Tijdens de vaart vertelt de piloot over allerlei wetenswaardigheden en natuurlijk heeft u ook volop de gelegenheid om al mijmerend te genieten van alles wat u ziet. Na ongeveer een uur gaat de piloot over tot het inzetten van een landing. Daarover wordt u uitgebreid verteld. Zodra de ballon geland is gaat de crew (volgploeg) op zoek naar de eigenaar van het perceel om toestemming te vragen om de ballon te bergen. Het is een traditie om na de vaart de passagiers te dopen met champagne en een certificaat te geven van een onvergetelijk avontuur!

Op de website van de peel ballonvaarten gebruiken we cookies om het gebruiksgemak te verbeteren en onderzoek te doen naar het bezoek van de website. De cookies die wij gebruiken, leggen geen persoonsgegevens vast.